КОНКУРС ЗА ЛИЧНИ ИСТОРИИ ПРЕСЪЗДАДЕНИ В КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ

Сдружение „Моят град“ обявява Конкурс за събиране на лични истории, свързани с агресивно поведение и сексуално посегателство над момичета между 14 и 18 годишна възраст.
Това е една от най-широко разпространените форми на насилие, основано на пола. Но за този проблем не се говори достатъчно и понастоящем липсват програми за първична превенция, залегнали в образованието.
В конкурса за лични истории могат да участват младежи от Варна в гимназиален курс на възраст между 14 и 18 години.
Историите могат да бъдат разказани от позицията на жертва, извършител или наблюдател.
Историите могат да бъдат предоставени в писмена форма или чрез видео-разказ от автора на следния имейл: sncmoiatgrad@gmail.com в срок до 17 февруари 2022 г.
Подадените лични истории ще бъдат оценени от компетентно жури, съставено от експерти от национални медии, с председател Димитър Горчев.
Журито ще определи десет истории, които ще са основа за сценариите на бъдещи кратки късометражни филми. Целта е тези филми да променят гледната точка към сексуалните посегателства над момичета сред самите тийнейджъри.
Участниците в конкурса за лични истории, ще бъдат поканени да се включат в „Младежка Арт-академия“. В рамките на няколко месеца с подкрепата на експерти от национални медии, младежите от академията ще бъдат обучавани безплатно в следните направления:
Изграждане на сценарий и драматургичен текст от реални случаи;
Операторско майсторство и режисура;
Видео-монтаж и озвучаване;
Музикално оформление;
Създаване и популяризация на YouTube канал.
Обучението на младежите, основано на метода „учене чрез правене“ ще доведе до създаването на 10 късометражни филма по реални истории и излъчването им в социалните мрежи.
Конкурсът за лични истории е част от Проект „Не значи НЕ“ ACF/ 877, който се реализира от Сдружение „Дебют“ с партньор Сдружение „Моят град“.
Проектът „Не значи НЕ!“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта ”Не значи НЕ” е изграждане на нови политики за първична превенция на сексуалното насилие над момичета (14-18 г.). www.activecitizensfund.bg

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Сдружение „Моят град“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че тази публикация отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: