ПРОЕКТ СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО, РАВНОПОСТАВЕНОСТ И ЗАЕТОСТ

Младежка инициатива: Социално предприемачество, равнопоставеност и заетост, се реализира от Сдружение „Моят град“ с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“ през 2020 г.
В рамките на инициативата беше разкрито Социално ателие „Мечтатели“. То е насочено към младежи от уязвимите групи. Целта е тези младежи да се справят по-лесно със социалната изолация, получавайки нови знания и умения за социалните професии и за призванието на социалния предприемач.
Участниците в ателието се обучаваха безплатно в рамките на 12 он-лайн сесии в изработка на различни сувенири, картички и бижута. Те се запознаха подробно с всеки един етап от развитието на едно социално предприятие. С помощта на специалисти, те усвоиха различни техники за изработка на изделия. Всичко, което младежите създадаха в ателието беше популяризирано чрез он-лайн платформа.
Платформата „Социално предприемачество, равнопоставеност и заетост“ популяризира също така и сувенири, изработени от потребителите на различни центрове за социална интеграция и рехабилитация на младежи от уязвими групи във Варна.
В резулатат се създаде и „Наръчник на социалния предприемач“, който да помага на младежи в избора им на професия.
Наръчникът разглежда стъпка по-стъпка от каква подготовка се нуждае един млад човек за да стане успешен социален предприемач, каква е неговата мотивация и как може да оцени сам осъществимостта на бизнес идеята си.
Създателите на наръчника се надяваме, че той ще помогне на много младежи да създадат и подсигурят собственото си работно място, както и да ги насърчи в икономически и социален аспект, давайки им тласък да отключат своя капацитет за творчество и новаторство.

Повече за Наръчника и за младежката инициатива, можете да намерите в страницата в социалната мрежа Facebook:

https://www.facebook.com/varnasocial

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: