КАРИЕРИ НА БЪДЕЩЕТО

През 2019 г. Сдружение „Моят град“ реализира успешно Проект „Кариери на бъдещето“ по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 3: Структурен диалог – срещи между младежи и хора, взимащи решения, в областта на младежта.
Целта на проект „Кариери на бъдещето“ е да подкрепи младите хора в избора им на професия. Да очертае възможните пътища за бъдеща реализация и подпомогне младият човек в неговия избор. Да постави въпроса с възникването на новите професии, в следствие развитието на информационните технологии.
Целите на проекта бяха постигнати, чрез реализираните три Младежки национални срещи в градовете Варна, Стара Загора и София под мотото “Кариерите на бъдещето”. Участие в младежките форуми взеха над 150 младежи на възраст от 16 до 30 години, предимно ученици завършващи своето средно образование.
Участниците в срещите, с помощта на водещи специалисти в сферата на предприемачеството и кариерното ориентиране, получиха практически насоки и препоръки за възможностите, които предоставя пазара на труда. Обсъждаха проблеми, свързани с нуждите на бизнеса и предлаганите от средните училища образователни профили, възникването на новите професии като резултат от използването на информационните технологии и др.
В рамките на проекта е създаден он-лайн наръчник „Как да се подготвим за кариерите на бъдещето?“, който се разпространява свободно като нов образователен ресурс.
Всички участници в проекта получиха сертификат Youthpass за придобитите знания с подкрепата на Програма Еразъм+.

Научете повече на страницата на проекта в социалната мрежа Facebook:

https://www.facebook.com/careers.future/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: