МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И ЗАЕТОСТ

Сдружение „Моят град“ реализира през 2018 г. Проект „Младежко предприемачество и заетост“ по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 3: Структурен диалог – срещи между младежи и хора, взимащи решения, в областта на младежта.
След приемане на отчета от страна на Еразъм+, изпълненият проект беше предложен от Програма Еразъм, като добра практика по Еврогайдънс.
Целта на Проект „Младежко предприемачество и заетост“ е да стимулира активно отношение към пазара на труда сред младите хора в България, включително младежи от уязвими групи, да насърчи младежкото предприемачество и създаването на връзки между местния бизнес и образователните институции.
Участие в проекта взеха 197 младежи на възраст от 16 до 30 години които се включиха в младежките срещи във Варна, Велико Търново и София.
Проблемите, които бяха адресирани по време на националните младежки срещи са: разминаване между нуждите на местния бизнес и предлаганите от средните училища образователни профили, рязко падащото ниво на функционални компетентности сред завършващите средно образование, дълготрайната безработица сред младежите.
В рамките на проекта е създаден и интерактивен „Пътеводител за добри практики в сферата на предприемачеството и кариерното ориентиране на младежи“.
Изработените обучителни видеоматериали от проведените семинари са предоставени за свободно ползване от младежи като онлайн ресурси.
Всички участници в проекта получиха сертификат Youthpass

Научете повече на страницата на проекта в социалната мрежа Facebook:

https://www.facebook.com/YouthEmployment2017/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: